Hjälpmedel och smarta saker

När man har olika funktionsvarianser så stöter man ofta på många olika små och stora hinder av olika slag. Men det finns en uppsjö av olika hjälpmedel och andra smarta saker som både kan underlätta och ibland till och med eliminera hindren. Ett av de vanligaste hjälpmedlena som väldigt många använder sig av är kanske glasögon. Men det finns naturligtvis tusentals andra produkter och tjänster som underlättar och hjälper. Men ett stort problem kan vara att hitta rätt sorts hjälpmedel. Det är också vanligt att det finns många hjälpmedel som man kanske inte känner till. Och sedan finns det saker som inte primärt är tänkta som hjälpmedel för funktionshindrade, men som kan underlätta livet avsevärt.

Här har vi på Funktionswebben försökt samla kunskap om olika hjälpmedel, vilka hjälpmedel man kan ha rätt till, problematiken med att ibland få ett hjälpmedel samt tips och idéer på olika hjälpmedel och smarta saker. Du hittar också länkar till andra sidor som t.ex. tillverkare av hjälpmedel, sidor med smarta tips och idéer, offentliga resurser och så vidare.  

Välj typ av innehåll i artikeln
Titel
Leva och fungera 2019

Då var årets upplaga av Leva & Fungera slut och självklart var vi på Funktionswebben där och kollade in läget. Leva & Fungera är Nordens största mässa för tillgänglighet och hjälpmedel. På mässan fanns som vanligt en stor mängd olika utställare av hjälpmedel och andra produkter som gör livet enklare att leva.