Diskriminerad av Försäkringskassan

Det här är min berättelse om när jag blev kränkt av staten genom Försäkringskassan. 2018 skickade jag in en ansökan om utökad personlig assistans på grund av mitt försämrade tillstånd. Försäkringskassan anlitade då en arbetsterapeut från Närhälsan som förutom ett besök på mottagningen även kom hem till mig. Aldrig anada jag att det skulle bli ett av de mest kontroversiella ögonblicken i mitt liv och att det Facebook inlägg jag senare gjorde senare samma dag skulle få enorma ringar på vattnet. Så här började jag mitt inlägg på Facebook:

I morse hade jag besök från försäkringskassan. En kvinna stod bredvid min säng i morse med klocka och ett anteckningsblock för att dokumentera och ta tid på hur mina assistenter klär av mig naken, tvättar och smörjer mig i underlivet och på kroppen. Och hur assistenterna sedan hjälper mig på med inkontinensskydd och kläder och slutligen sätter mig i rullstolen. Är det rimligt?

 

Titta gärna på filmen. Sprid och dela gärna mitt inlägg på Facebook. Även om filmen publicerades 2018 så är frågan fortfarande högaktuell. Häxjakten på oss med personlig assistans måste få ett slut. Nu!