Om

funktionswebben.se är en websida som just nu drivs av mig, Mikael Granberg. Funktionswebben finns också som en sida på Facebook. När jag startade Funktionswebben som ett litet hobbyprojekt våren 2016 hade jag massa tankar om vad jag kanske skulle kunna göra och inte göra. Jag ville skapa ett forum med tips och idéer om hjälpmedel och smarta lösningar för funktionshindrade. En annan tanke var att skapa en portal eller startsida till andra funktionshinders forum på nätet. Mitt huvud var fullt med idéer. Under de snart fyra åren jag har utvecklat Funktionswebben på Internet och på Facebook så har det varit alltifrån blogginlägg om saker jag själv råkat ut för till att sprida och dela Facebook inlägg om personer som ramlar mellan stolarna i systemen eller blir av med sin assistans. Det enda som jag egentligen var säker på var att jag ville rikta mig till ALLA människor med framförallt fysiska funktionshinder. Jag ville bort från diagnosberoendet som man ofta hittar på många andra forum på nätet. Jag var också helt säker på att det saknades ett forum där tips och idéer blandades med konkreta exempel och erfarenheter både vad det gäller hjälpmedel, bistånd och andra resurser som kan vara bra för funktionshindrade.

Syfte

Nu när jag har hållt på med lite av varje i drygt tre år här på Funktionswebben så känner jag att det är dags att gå vidare och faktiskt fundera på hur mitt lilla hobbyprojekt skulle kunna hjälpa andra människor. Det jag har kommit fram till är att jag med Funktionswebben vill lyfta samhällsproblem som uppstår för funktionshindrade oberoende av diagnos när det gäller tex tillgänglighet, bostadsanpassning, assistans, hemtjänst och så vidare och genom kunskap försöka påverka beslutsfattare och politiker i syfte med att förbättra och förändra.

Lite kort om mig själv

Jag har bott i Partille utanför Göteborg i nästan hela mitt liv. Sedan 10-årsåldern har jag haft min reumatiska sjukdom. Under åren som gått har jag successivt blivit sämre på grund av smärta och stelhet. Detta har gjort att jag i dagsläget är väldigt orörlig och behöver hjälp med i princip alla fysiska moment i mitt liv. Utan mina personliga assistenter hade jag fått spendera mina dagar i sängen. Men nu jobbar jag lite varje dag i IT branschen. IT är ett av mina största intressen. Jag är också politiskt intresserad och då främst av frågor som rör utbildning, vård och omsorg. Vill du veta mer om mig personligen så kan du gå in på min personliga hemsida www.mikaelgranberg.se.